keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Taas treenataan

Eilen käytiin tekemässä vähän agilityhommia. Harjoiteltiin Rian kanssa sylikäännöstä. Herkun avulla houkuteltuna homma meni säheltämiseksi, Ria halusi vaan edetä eikä nuuhkia herkkuja.. Tein sitten niin, että laitoin pallon esteen taa, samalle puolelle siis kuin koira ja pyöräytin sen sylikäännöksellä hypylle. Hyvin toimi!! Tehtiin myös pieni radan pätkä, jossa oli sylikäännös. Hyvin toimi!!
Tänään tokoilun jälkeen käytiin vielä hallissa koittamassa. Hyvin Ria muisti! Tehtiin myös keppejä ja kokeiltiin rengasta, kun se sopivasti oli mini korkeudella. Kepeillä Ria menee hurjaa vauhtia enkä meinaa pysyä perässä. Muutenkin Ria on tosi nopea liikkeissään ja oma liikkuminen vaikuttaa tositosi paljon koiran tekemisiin ja etenemiseen! Harjoitusta vaan omaan liikkumiseen :)

Nähtiin tänään taas Tiian ja Maisa-sakemannin kanssa kentällä. Heidi tuli koirineen mukaan. Rian kanssa otettiin pätkä seuraamista ja sen jälkeen otettiin pelkkiä käännöksiä ja perusasentoa. Seuraamisessa poikitti hieman, paransi kun otin vaan ihan pikkupätkää. Sain täyskäännöstreeniin vinkkejä Heidiltä ja Tiialta. Näitä ruvetaan työstämään :) Sitten tehtiin hyppyä! Ria oli ihan innoissaan, rupes jopa varastamaan hypylle!! Se lähtee hypylle perusasennosta ilman käsimerkkiä, se on super hyvä juttu :D Täytyy ruveta varmaan namin kanssa palkkaamaan seisomisesta ja siirtymään koiran viereen.. Pallon kanssa se varmasti lähtee karkuun heiton toivossa..
Luoksetulo treeniä otettiin myös muuutaman kerran ja meni kivasti. Otin ihan lyhyellä välillä ja pelkkää eteentuloa. Ria ei välittänyt vaikka Heidi ja Siro teki omia juttuja samaan aikaan :)
Sitten tehtiin vielä noutoharjoitusta :D Ria lähtee kapulalle innolla!! Ja tuo sen mulle :) Palautusasentoa ei olla hirveämmin vielä harjoiteltu. Kotona ollaan tehty vähän sitä että Ria saa itse ottaa kapulan suuhun mun kädestä ja saa siitä hyvästä herkun. Eiköhän se siitä :) Pääasia että tuo tykkää kantaa!!
Ainiin ja paikkamakuu meni tosi hyvin!! Koiria oli rivissä kolme, Ria, 10v seropi Stiina ja Särmä. Ria makasi piippaamatta paikallaan! Haisteli vähän hiekkaa ja katseli maisemia, laittoi jopa pään jalkojen viereen.. Melko rento meininki, no mieluummin noin päin. Särmä oli koko ajan tarkkana kuin porkkana, sillä ei juuri ilme värähtänyt!! :D

1 kommentti:

  1. Tuosta kapulan noutamisesta. Oisko vinkkiä miten saisin Limen pitää sen suussa kunnes vaikkapa otan sen siltä ite? Toi meinaa tiputtaa kaikki kapulat ja kepit pelkästää siitä että kutun luokse tai sanon sen nimen ai viimeistää siinä vaiheessa jos lähestyn sitä yhtää, mitä oon kyl yrittäny vähän välttää.. (Ei toivoakaan että palloa tiputtaisi mistää muusta ku jätä-käskystä :D )

    VastaaPoista