keskiviikko 29. elokuuta 2012

Pahanen paikkamakuu

Maanantaina heti aamunavetan jälkeen pakkasin koirat autoon ja suunnattiin kukonkoivun kentälle. Heidi siellä jo odottelikin. Pienen hengailun jälkeen mentiin Rian kanssa Heidin ja Särmän perässä "paikkamakuu kehään" kuin kokeessa konsanaan. Ria meni hyvin maahan ekalla käskyllä niinkuin yleensäkin ja kun jätettiin koirat, Ria päästi semmosta kiljuntaa että huhhuh!! Ikinä se ei ole tuossa kohtaa noin paljoa kiljunut.. Olisi pitänyt tajuta komentaa sitä siitä, mutta kävelin vaan pois. Kun käännyttiin, siellä se mokoma ISTUI!!! Menin laittamaan uudestaan maahan ja taas oli levoton ja vinkui. Nousi vielä kerran, seisomaan asti ja oli tulossa mun luo. Karjasin ja meni heti maahan. Tosi kiva... Inhottaa hirveesti että menin laittamaan sen ilman mitään muuta tekemistä siihen makaamaan. Pää ja kroppa täynnä energiaa ja piti muka maata paikallaan, ei sovi Rian luonteelle! Otettiin pieni lyhyt toisessa paikassa uudestaan, sitten se pysyi. Tehtiin muita liikkeitä siinä myös, luoksetulot oli kivat mutta seuraaminen aikamoista poikittamista..

Fero pääsi myös kentälle Siron kanssa. Feron kanssa tehtiin seuraamista ja juosten liikkeestä seis :D Hyvin meni. Fero sai myös kirmailla pitkin kenttää ja jahtasin sitä. Ai että se nautti :) Sirokin innostui Feron kanssa juoksemaan, mutta sitä riemua ei kauaa kestänyt kun Siroa rupesikin hirvittämään, nappasi Ferosta pari karvatupsua :)
Ria pääsi lopuksi vielä paikkamakuuseen Siron kanssa, pysyi!! Alkuun kuitenkin vinkui taas tosi kovaa, tällä kertaa sanoin että ei käy ja käskin rauhoittua..

Tiistaina lähdettiin taas heti töiden jälkeen Orimattilaan asti. Moona ja Melli lähtivät mukaan ja nähtiin Henna siellä. Päästin Rian ja Feron juoksemaan höyryt pihalle ennen kentälle menoa. Nehän juos! Ria ärsytti Feroa ihan hirveesti ja Fero yritti komentaa sitä ja tappelukshan se sitten meni kun Ria on tuollainen kiukkupussi... Ferolle pari verta vuotavaa pientä haavaa nenän pieleen................... Olisi pitänyt taas tajuta rauhottaa Ria, laittaa vaikka hetkeksi autoon jäähylle.. Eikun kentälle ja paikkamakuuseen.. Ei mennyt kerrasta perille, ettei siinä ole mitään järkeä.... Ria taas vinkui kun jätin sen Feron ja Mellin väliin. Pysyi kuitenkin pitkään ja nousi ykskaks istumaan, kun Moona oli käynyt laittamassa Mellin takaisin maate.. Huhhuh.,......... Otin tämän jälkeen pienen paikkamakuun pelkän Rian kanssa ja sen jälkeen otettiin seuruut ja jäävät ja luoksetulo. Hihna seuruussa Ria ei oikein ollut oma itsensä, muut teki kyllä kivasti! Sitten autoon huilimaan.
Lepäilyn jälkeen otin Rian kanssa taas paikkamakuuta. Pysyi tosi hyvin vaikka otin parit juoksuaskeleetkin.. Sitten tehtiin vielä pari luoksetuloa ja lähdettiin pois!

Tänään kun tulin töistä, lähdettiin heti lenkille vaikka satoi vettä. Ria viipotti menemään irti minkä kerkesi. On se kyllä semmonen suhari että voivoi.. Se juoksi paikasta toiseen täysiä, teki pyörähdyksiä ja nappasi ojan penkoilta suuhunsa jos minkälaista kasvia..... Nähtiin Moona ja Melli lenkkipolun varrella ja koukattiin kentälle. Otin märällä nurmikentällä Rialle ensin yksin paikkamakuun. Pysyi tosi hyvin! Sitten mentiin hengailemaan vähän matkan päähän ja hetken päästä otettiin paikkamakuu kaikkien koirien kanssa. Ria pysyi hyvin ja oli suht rauhallinen. Vinkui kun kävelin "liian" kauas. Täytynee siis ottaa nyt pitkillä välimatkoilla makuita ja ajallisestikin pitkiä niin alokasluokan paikkamakuu tuntuu helpolta :) Ria pääsi vielä juoksemaan Feron kanssa ja olihan niillä nyt kivaa!! :)

Kaikkina iltoina töiden jälkeen ollaan lähdetty vähän kävelemään ja pysähdytty johonkin ottamaan paikkamakuu. Ria on ollu rauhassa ja pysynyt :) Eiköhän se siitä taas, kun muistan "laittaa" Rian oikeaan mielentilaan!! Ei suoraan nukkumasta tai autosta paikkamakuuseen vaan touhuilua ja tekemistä ennen sitä.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti