tiistai 21. elokuuta 2012

Jäljestystouhuja

Facebookissa Maise's ryhmäläiset jutteli jäljestämisestä ja totesin, että oon ollut sen asian suhteen äärettömän laiska ja saamaton. Jotenki ei oo ollu intoa ja kipinää lähteä tuonne metsään tarpomaan ja kun en oikein siitä hommasta mitään ole oppinut ymmärtämään. Kuitenkin ajattelin että pakkohan se olis yrittää jotain räpeltää ja tänään sitten päädyttiin jälkimetsälle Heidin kanssa! Tiian kanssa oli aikaisemmin puhetta, että ens keväänä aloitetaan ja treenataan koko kesä! :) Ajattelin kuitenkin, että voishan sitä aloitella jo nyt kun ei toivottavasti pakkaset ja lumet ihan vielä tule tänne! Sain silti todeta tänään jälkeä tarpoessa että on tää kyllä typerää hommaa :D Ei sillä, etteikö olisi kiva koirien kanssa puuhata ja onhan se niille todella virkistävää puuhaa! Itse se tarpominen ja herkkujen tiputtelu.......

Heidi teki Rialle melko pitkän ja loivia kaarroksia olevan jäljen, jolle tiputteli herkkuja melko tiuhaan. Mä tein sillä välin Särmälle. Kun jäljet oli tarvottu, tein Rian kanssa pari luoksetuloa ja pienen suoran seuraamispätkän. Ria tuli vauhdilla ja suoraan eteen, vähän lähemmäs olisi saanut tulla.. Seuraaminen olis siistiä! :) Ei painanut pätkääkään. Sitten otettiin vielä paikkamakuu Rian ja Särmän kesken. Levotonta menoa mutta pysyivät! Särmäkin joka yleensä makaa paikallaan niin haisteli ilmaa joka suunnasta..
Sitten Rian kanssa jäljelle! Alku lähti lupaavasti, mutta Rian keskittyminen ei ollut mitenkään parasta mahdollista. Todella rauhallinen se oli edelliseen verrattuna, mutta nenä nousi välillä jäljeltä ja tuntui, että Ria meni ihan muissa jutuissa kuin siinä jäljellä. Kyllä me silti loppuun asti päästiin!
Heidi antoi vinkin, että jäljelle voisi piilottaa jotain herkkua pienessä purkissa. Silleen siis ettei sitä näe vaan että koira joutuu sen etsimään. Ajattelin nyt olla ahkera ja antaa Rialle ruokia ulkona jäljeltä. Ainakin aina vapaapäivänä kun on aikaa!

Siellä se nuuhkii..

Nuuh nuuh.....

Heidi teki vielä Ferollekin pienen jäljen ja mä tein Sirolle. Fero keskittyi hyvin ja vaikka päätti pissata yhden puun juurelle kesken kaiken, niin oli se silti nätimmän näköistä menoa kuin Rialla :D Laitoin molemmille oikein liivit niskaan, jos vaikka tajuisivat että nyt ollaan tositoimissa ;D
Siron jälki oli aika pitkä ja loppu meni tien yli. Siro ratkaisi pulman oikein hyvin ja sai palkaksi ison kasan herkkuja :)

Näin sitä mennään.

Hieno poika :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti