torstai 11. lokakuuta 2012

Treenipäivitystä

Kivaa päästä päivittelemään treenijuttuja :) Maanantaina alkoi uusi agilitykurssi uudessa ryhmässä uuden ohjaajan kanssa. Tehtiin kaksi pienen pientä radan pätkää, ohjaaja halusi nähdä miten koirat toimii ja mitä kaikkea ne osaavat. Radat oli siis todella helpot, tai niin ainakin vaikutti. Rian kanssa onnistuttiin sohlaamaan ne kuitenkin täydellisesti.. Ensimmäisellä pätkällä laitettiin lelu hyppyjen taa, mutta ekalla yrityksellä Ria yritti ampaista suoraan lelulle. Onneksi yritys jäi ainoaksi ja seuraavilla kerroilla hoksasi jo että ensin työ ja sitten huvi :D Ja keskittyi mun ohjaukseen! Ria kuumuu kai agilityhommissa normaalia enemmän, se meinaa hyppii ihan hulluna mun naamalle. Naama täynnä hiekkaa ja kuolaa, yök! Sitten se ei muista mitä irti-käsky tarkoittaa, se ei nimittäin oikein tahdo laskea lelusta irti!? Seuraavalle kierrokselle otinkin sitte namipalkan, mutta se oli virhe.. Namit jäi ohjaajalle ja vaikka se yritti Rialle niitä näyttää niin Ria ei hokannut ollenkaan tai sitten sitä ei vaan kiinnostanut. En meinannut saada sitä millään ohjattua hypylle putken jälkeen, vaan se kaarsi aina mun luo putkesta tultuaan. Ei auttanut ohjaajan huutelut nami kädessä.. Nyt kun mietin, niin olis pitänyt jättää se lelu sinne hypyn taakse, varmasti olisi mennyt! Ja kun ideana tossa hommassa oli nimenomaan irtaantuminen, eli en voinut mennä niin hirveän lähelle..
Ainiin ja ohjaaja sanoi että Ria varastaa lähdössä ja ihmetteli että kumpi oikein määrä tahdin. Meinasin vähän tuosta kommentista loukkaantua, koska oon nimenomaan panostanut siihen ettei se karkaa! Enkä maanantaina huomannut että olisi karannut, koko ajan sitä katsoin ja lähti vasta sitten kun sanoin käskyn. Oon välillä istuttanut sitä pidempiäkin aikoja ekan esteen takana, hyppinyt itse tai tehnyt juoksupyrähdyksiä tai heiluttanut käsiä ja jos Ria on noussut niin oon korjannut ja tehnyt saman uudestaan ja käynyt palkkaamassa kun pysyy.. En ala mitään pätkää tekemään jos se varastaa!

Tiistaina käytiin sitten Hollolan hallissa mun aamutöiden jälkeen. Ensin käytiin vähän lenkillä ja sitten tein tokojuttuja kentällä. Seuraamista pelkästään. Tai oikeastaan perusasentoa. Namin avulla auttelin vasemmalle käännöstä ja paria askelta eteenpäin. Ria käytti takapäätä loistavasti ja oli koko ajan oikeassa asennossa :) Hieno Ria!
Sitten käytiin vielä hallissa ottamassa pieni pätkä irtaantumisharjoitusta. Tosi hyvin meni ja Ria kuunteli loistavasti.

Tänään olin taas reipas ja pakkasin koirat autoon ja hallille. Käytiin ensin taas lenkillä ja sitten Rian kanssa halliin. Yritin rakentaa maanantain treenejä muistuttavan pätkän ja tehtiin monta onnistunutta suoritusta! Pystyin jättämään ruokapalkan jopa ihan Rian viereen, tehdä pätkän niin että ensimmäinen este oli myös viimeinen! Ria toimi taas loistavasti, kuunteli ja seurasi minne pitää mennä :) Harjoiteltiin myös kontaktia A-esteellä. Ferokin pääsi halliin tekemään saman radanpätkän kuin Ria. Hyvin meni ja Fero oli ihan intona. Vauhtia riitti ja loikatkin oli sen mukaiset!

Lopuksi laitoin Rian kentän laidalle makaamaan. Yritän nyt kertoa sille etukäteen, että nyt tulee paikkamakuu. Tietty olisi hyvä keksiä muihinkin liikkeisiin jotkut jutut.. Uskomatonta, Ria makasi rauhallisena paikallaan 15 minuuttia!! Eikä päästänyt yhtään mitään ääntä. Vautsi vau, seuraavaks menee sitte se puoli tuntia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti