tiistai 16. lokakuuta 2012

Agilityä

Eilen agilitytreenit meni hyvin! Ensin otettiin ulkokentällä "irtaantumisharjoitusta" niin, että koiran tulisi irrota noin viiden metrin päässä olevalle hyppyesteelle ilman omaa liikkumista tai käsimerkkiä, eli siis pelkällä käskyllä. Riallehan tämä homma oli helppo tokojuttujen takia, mutta mua vähän ihmetytti tuo harjoitus, koska agilityssähän nimenomaan liikutaan paljon ja elehditään ja näytetään koiralle käskyn lisäksi, mihin esteelle sen pitää mennä.. No, mutta tulipahan tehtyä tuollainenkin outo harjoitus :)

Sisällä hallissa oli noin kymmenen esteen rata. Tehtiin ensin kuuden esteen pätkä ja Ria toimi tosi hyvin! Tein itse valssi kohdan ihan hassusti (väärässä kohdassa ja liian hitaasti) mutta silti koira toimi :) Seuraavaan kohtaan olin suunnitellut ihan erilaisen pyörähdyksen mitä todellisuudessa tein.. No seuraavalla kerralla se kohta meni super hyvin, mutta valssi oli edelleen väärässä kohdassa. Harjoittelin sitten pari kertaa ilman koiraa ja sittenhän se alkoi sujua :) Sitten loppupätkässä oli välistävetoja isolla estevälillä. Olin harjoitellut vaan lyhyellä välillä, eli olin joutunut oikein kääntymään että saan koiran varmasti haltuun. Solvelsin sitten sitä tähän pitkään esteväliin ja meinasin kompuroida omiin jalkoihin, koska piti kuitenkin edetä kovaa kyytiä eteenpäin :D Sitten loppuikin aika, ja mentiin loppuveryttelyksi tekemään vähän perusasentoa ja jalkojen välistä pujottelua ulkokentälle :)

Tänään ajoin hallille ja lähdin Moonan kanssa lenkille. Molemmat koirat oli mukana :) Käytiin pirunpesällä, Moona otti koirista poseerauskuvan siellä. Ria kävi taas jotenkin turhan kuumana ja sai hetken aikaa piippailla yksinään makuuasennossa.. Se on kyllä jännä, miten se ottaa kaverikoirista tollaset kierrokset. Ferostakin juu, mut jos ollana ihan omalla porukalla niin ei se kyllä ihan noin paha ole!! Lenkin jälkeen käytiin Moonalla sisällä. Laitoin Feron hetkeksi vessaan ja Moona toi kissan näytille. Päästin Rian haistamaan kissaa ihan itsekseen, ajattelin että enemmän sitä rupee jännittämään tai kiinnostamaan jos pitelen siitä kiinni. Vähän se sitä nuuhki ja sitten pallo vei mielenkiinnon. Kissa pääsi sylistä pois ja lähti hiipimään muualle. Ria sitä seuraili ja oli hieman kiinnostunut, muttei mennyt lähelle :) Fero sen sijaan käyttäytyy ihan hölmösti kissojen kanssa, se laittoi pään kissan päälle ja Moona sanoi että kuolaa tuli kädelle.. Fero vaan nuoleskeli siis huuliaan ja kävi ihan kuumana.. Outo!
Käveltiin sitten auton luo ja kävin äkkiä hallissa. Tarkoitus oli siis mennä Heidin kanssa treenaamaan lenkin jälkeen, mutta aikataulut menikin vähän sekaisin. Yritettiin harjoitella rengasta, mutta meni aikalailla pieleen. Ria yritti koko ajan mennä renkaan alta ja mua rupes hermostuttamaan.. Unohdettiin rengas ja harjoiteltiin pimeetä putkikulmaa. Se meni tosi hyvin! Sitten vielä keppejä. "Helpolta" puolelta ne sujui tosi hyvin, paitsi kun jätin palkan keppien päähän niin viimeinen väli jäi tekemättä. Sitten se "vaikea" puoli. Homma meni niin läskiks ku voi vaan mennä! Mulla meni hermo ja Riahan ei sen jälkeen tee enää yhtään mitään.. Eihän se hermoi sais mennä, mutta minkäs teet.... No tehtiin helpolta puolelta onnistunut suoritus ja lähdettiin pois. Huomenna mennään varmaan Heidin kanssa käymään, täytyy sitten yrittää tehdä kepeillä joku supersiisti harjoitus, ettei tän päiväisestä jääny mitää kammoa :D

Eilen ennen agilitytreenejä Ria tapasi uusia koiratuttavuuksia, mutta kerron siitä tarkemmin kunhan saan kaveruksista kuvat! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti