sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Korrin koulutus

Päästiin Rian kanssa tänään osallistumaan Pekka Korrin koulutukseen Hämeenkoskella. Päivä oli tiivis paketti ja nyt aivot pursuaa uutta tietoa ja ihmeteltävää. Treenimotivaatiokin palasi uudella innolla!! Aloitettiin paikkamakuulla, Korri kertoi siitä ensin ja sitten halukkaat pääsivät paikkamakuuseen. Mulle nousi ramppikuume, joten jätettiin se Rian kanssa väliin. Takana kuitenkin noin kuukauden tauko ja hyvin nukuttu yö :D Pekka selosti, että aloittaa itse paikkamakuu harjoittelun koiran ollessa siihen vasta valmis, eli noin vuoden iässä. Ja paikkamakuut on tosi pitkiä, puolesta tunnista puoleentoista tuntiin! Ei tietenkään heti, mutta aika pian. Ja hän korosti sitä, että ensin opetetaan paikkamakuusta luotettava ja rento, että se ihan varmasti pysyy siellä vaikka kuinka kauan. Myöhemmin sitten ruvetaan kiinnittämään huomiota asentoon ja vireeseen. Järkevää :) Musta tuntui kyllä alkuun hullulta makuuttaa koiraa niin kauan paikallaan.. Mutta kun mietin Riaa, niin parempihan se sille on, koska mitä kauemmin se joutuu makaamaan, sitä rennommaksi se siinä muuttuu.. Eli ei muutakun hurjan pitkiä paikkamakuita! :D Ja tietysti aina täytyy muistaa se, miten sen koiran palkkaa paikkamakuun jäkeen, eli rauhallinen silitys tai/ja namipala.

Seuraavaksi aiheena nouto, koska siinä on yleensä monella koiralla jonkinlaista ongelmaa. Ensin taas selostus aiheesta, yleisimmistä ongelmista ja eri koulutustavoista. Sitten jokainen koirakko pääsi yksitellen kentälle. Rian kanssa tehtiin vauhtinoutoja. Tehtiin niin, että heitin ensin itse kapulan siihen vähän matkan päähän ja sitten Korri kävi heittämässä sen vielä kauemmas. En pitänyt Riaa pannasta ollenkaan kiinni, vaan pyrin siihen että se pysyisi siinä ihan käskystä. Pari kertaa se lähti kun heiton jälkeen sanoin uudestaan "istu"-käskyn tai kehuin. Se ei ehtinyt kuunnella loppuun mitä olen sanomassa, oletti vaan että nyt tuli nouto-käsky. Sain Rian kuitenkin heti takaisin sivulle ja Korri kehui, että hyvin se on mulla hanskassa! Jes tuli kyllä huippufiilis ;) Kun Ria pääsi ampaisemaan kapulalle, se juoksi hirveää kyytiä. Takasinpäin kyllä laukkasi, muttei niin reippaasti kun mennessä. Heiluttelin kyllä palloa ja kehuin, mutta Ria on oppinut säntäämään pallon perässä ihan muualle.. Huoh, hölmö minä! Mutta eiköhän se nopeasti ala tulla kovemmalla vauhdilla kiinni palloon :) Pitoharjoituksiin saatiin koulutusvinkki, jota täytyy Rian kanssa kokeilla vaikkakin siihen liittyy jonkinmoinen "pakottaminen". Täytyy pitää oma mieli vaan rentona ja iloisena, eikä kauhistua jos koira menee vähän vaikeaksi. Korri kertoi, että joku hänen oma koiransa oli kentällä juossut auton alle piiloon kun oli nähnyt noutokapulan.. Koirasta oli tullut kuitenkin tosi hyvä noutaja :D Enpä jaksa nyt siitä kirjoittaa sen enempää, täytyy kirjoitella sitten kun Rian kanssa treeni etenee :)

Lounaan jälkeen aiheena oli seuraaminen. Oltiin Rian kanssa vuorossa ensimmäisinä. Kerroin ongelman ja näytin ongelman. :D Saatiin erilaisia vinkkejä ja neuvoja, joita lähdetään työstämään. No takapään käyttö tietysti suurimpana. Tehdään pienenpientä ympyrää vasemmalle ja palkka suoristuksista. Tässä apuna olis hyvä käyttää kaveria ja naksutinta :) Sitten täyskäännökseen tehdään nyt muutos. Riahan on opetettu kiertämään eli sehän tavallaan edesauttaa sitä että se saa avautua/poikittaa. Aletaan treenaamaan nyt sitä että Ria pysyy koko ajan tossa sivulla ja siirtää vaan takamustaan oikeaan paikkaan! Sitten omasta mielestä hauska tai erikoinen palkkaustapa oli oikeasta kädestä, mutta ohjaajan takaa! Että koira näkee lelun koko ajan mun oikeassa kädessä, mutta saa sitten palkka-käskyllä ottaa sen takakautta! Näin ollen luulisi, että asento oikenee kun se odottaa pääsyä taaksepäin.. Monissa jutuissa Korri kehotti opettamaan koiralle kierrä-käskyn, eli että koira kiertää jonkun merkin. Rian kanssa esim kun seurautan sitä ja se huomaa että kierrettävä merkki on vasemmalla puolella, niin se rupeaa odottamaan kierrä-käskyä eli loogisesti ajateltuna asento suoristuu :D Oli ehkä hieman epäselvästi selitetty...

Erittäin antoisa päivä oli! Nyt ollaan Rian kanssa ihan puhki ja poikki.. Ria sai aika paljon olla siinä mukana katsomassa toisten suorituksia. Palloa lussuttaessa se oli aika rauhallinen, mutta ilman palloa se oli levoton ja huomasi ihan kaiken.. Pilli oli unohtunut kurkkuun, enkä saanut sitä sieltä millään pois.. Ainiin ja täytyy ruveta Rialle nyt aina kertomaan, mikä liike on tulossa! Ja se seuruun aloitukseen on kiinnitettävä huomiota, että saan sanottua käskyn niin että koira on rauhallinen eikä ulvahda ja hyppää ja ole jo menossa :D Tosi paljon olisi oppinut ihan pelkkänä kuuntelijana, mutta oli tosi hienoa että päästiin Rian kanssa mukaan! Nyt ei muutakun treenailemaan ja kun muutosta alkaa tapahtua niin eikun ilmoa kolmanteen alo-kokeeseen!! :)

1 kommentti:

  1. Huippu päivä teillä... Joo mustakin toi oikeellakädellä takaa on tosi vaikee juttu... tuol toisessa toko koulutuksessa pari tekee niin ja mä myös yritin, mutta herranen aika kun olin solmussa :)

    VastaaPoista