tiistai 31. heinäkuuta 2012

Aksailua!

Tänään se sitten alkoi, nimittäin agilitykurssi!! Jännitti hurjan paljon :D Muut ryhmäläiset oli harrastanut jo iät ja ajat ja kisaanneetkin, joten oltiin Rian kanssa ihan tositosimöllejä. Kahdessa vuodessa on ehtinyt unohtaa ohjauskuvioita ja miten siellä radalla tulisi liikkua. Ja koirakin on niin erilainen! Ria menee tuhatta ja sataa ja on koko ajan mussa kiinni, kun taas Fero eteni niin rauhallisesti ja irtaantui helposti. No harjoitusta vaan :)

Rakennettiin hurjan pitkä rata! Olin rataan tutustumisessa jo pihalla kuin lumiukko! Agilitysanasto kuulosti ihan heprealta ja neuvot meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos! Muut juoksi ja kikkaili ja minä vaan seisoin tumput suorina.
Sitten meidän vuoro. Sanoin jo alkuun, että oon tyytyväinen jos päästään kaks ekaa estettä oikein :D Siihen piti heti tehdä joku ihmeen kikkakolmonen :D Oltiinhan me Feron kanssa tuollaisia harjoiteltu, mutten enää muistanut. Oliskos se ollut pakkovalssi :D Ihan hyvin siitä selvittiin. Seuraavaksi oli takaakierto ja pienen pohdinnan jälkeen Ria muisti miten se tehdään. Sitten pitikin taas olla jo ihan toistepäin toisessa paikassa ja mulla meni jalat solmuun. Sain vinkkejä ja neuvoja miten pitää liikkua, muttei tuntunut menevän perille. Täytyy  vissiin harjoitella itsekseen tuota liikkumista ilman koiraa. Taikka joo, lainaan Heidin koirat ja teen niiden kanssa ;)
Tehtiin tosiaan pienissä pätkissä eikä tehty esteitä joita ei olla ennen menty, esim keinua. Pituus tuli uutena esteenä ja sen Ria oppi :)

Rian kanssa tärkein opeteltava asia on nyt se, että se osaa irtautua musta ja hakea itsenäisesti esteitä! Apuohjaaja ja kaukopalkkaa kehiin niin hyvä tulee :) Ria kuitenkin oppii ja hoksaa kaikki tosi nopeesti kun vaan itse osaisi :)

Käytiin tänään ennen agilitytreenejä Tiian kanssa kentällä. Rian kanssa otin pari luoksetuloa ja reippaita maahanmenoja. Laitoin hypyn matalaksi ja vahvistin seisomista, tai sitä että siinä pysytään niin kauan kunnes toisin sanotaan :)

Dexteristä vielä loppuun kuva! Meillä puput kerjää enemmän kuin koirat!! :)


2 kommenttia:

  1. voi dexter <3 pieni pureva poika :P kyllä se siitä taas lähtee ja kun opitte yhteistyöskentelyn rian kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Onpa hassu kuva ! Näyttää niin siltä ku pupu olis erittäin kömpelösti leikattu ja liitetty tohon kuvaan :D OOikee tommoset valkoset rajat reunustaa koko pupun :D Hassu, pisti heti silmää ;D

    VastaaPoista