sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Päivä Ähtärissä

Perjantaina koirat pääsi yökyläilemään. Henna ja Markus hakivat Feron Askolaan. Fero hyppäsi tyytyväisenä auton kyytiin ja oli pärjäillyt hyvin! Fero tuli kotiin kahden yön jälkeen sunnuntaiaamuna :) Ria pääsi hoitoon Heidille ja Markolle Lahteen. Vietiin se sinne perjantai-iltana. Käytiin ensin porukalla lenkillä, jotta Ria saa purkaa energiansa metsässä :D Sitten mentiin yhdessä sisälle syömään lettuja. Lähdettiin vasta joskus kymmenen aikaan kotiin, Ria olisi mielellään tullut mukaan, muttei kuitenkaan jäänyt itkemään perään. Oli se osannut rauhoittua ja nukkua yöllä. Ria tuli kotiin jo lauantai-iltana reissun jälkeen.

Nukuttiin Tomin kanssa yöllä vaan muutama tunti! Tomi nousi sängystä jo vähän neljän jälkeen ja potki mut ylös ennen viittä ja oli heti jo kengät jalassa valmiina lähtöön. Täytin pupujen heinähäkit vielä ennen lähtöä ja oltiin viideltä jo autossa! Tomi ajoi ensimmäisen pätkän kohti Tuulosta. Tuulosen ABC:llä pysähdyttiin aamiaisella. Meidän onneksemme se aukesikin vasta kuudelta :D Oltiin reippaana oven takana jo vähän puolen jälkeen. Käytiin sitten pienellä aamukävelyllä raikkaassa ilmassa ja sitten päästiin pöytään. Mahat täyteen herkullista aamiasita ja taas matka jatkui. Ajettiin Kangasalan ja Oriveden kautta Ähtäriin. Pysähdyttiin matkalla pari kertaa, muunmuassa Oriveden S-Marketissa :)

Perillä Ähtärin eläinpuistossa oltiin tasan kymmeneltä. Moona tuli lipunmyyntiin vastaan ja antoi meille vapaaliput :) Ja eikun kierrokselle! Meillä oli mukava opas mukana, kun Moona tunsi hyvin lähes kaikki eläimet, koska on ollut siellä jo jonkinaikaa töissä :) Kamera kävi tiuhaan tahtiin ja niinpä siitä pääsi akkukin loppumaan kesken kaiken. Onneksi Moonalla oli kamera myös mukana niin saatiin silläkin sitten kuvia :) Kierrettiin ensimmäinen kierros rauhakseen ja kuunneltiin ja katseltiin, kun eläintenhoitajat pitivät eläimistä esittelyjä ja antoivat niille ruokaa. Puolesta välistä matkaa löytyi kioski ja tankattiin vähän suolasta evästä, että taas jaksettiin. Kierroksen ollessa melkein ohi, alkoi vähän sataa vettä. Sade taukosi onneksi sen verran että ehdittiin autoon. Sitten alkoikin taas sataa ihan kaatamalla, ettei oikeen eteensä meinannut nähdä. Lähdettiin siis porukalla käymään Tuurissa! Siellä oli ihmisiä kuin muurahaispesässä!! Löysin jotain tuliaisia koirille ja pikkuelukoille :D Sitten käytiin vielä Ähtärin keskustassa grillillä syömässä, kun Jouni-eno ja Saara olivat sitä suositelleet. Kyllä kannatti käydä :D Vatsat täynnä palattiin sitten puistolle ja tehtiin vielä toinen kierros. Tällä kertaa nähtiinkin paljon enemmän! Eläimet jotka olivat aamukierroksella olleet piilossa, olivat nyt virkeänä liikkeellä.

Lähdettiin ajamaan kohti kotia seitsemän jälkeen. Mentiin tälläkertaa Keuruun, Jämsän ja Padasjoen kautta. Kyllä väsytti kun päästiin kotiin :) Mutta oli kyllä kaikinpuolin kiva reissu, eikä sateetkaan häirinnyt!! :) Ja kivaa että koirat saivat olla hoitopaikoissa, eihän tuollainen reissu olisi muuten onnistunut :) Vielä muutamia kuvia eläimistä!

Lumileopardi pentuineen

Tomi, Essi ja poro

Villisika!

Heh..

Ahma venyttelee

Visentin kanssa en samaan tarhaan haluaisi.

Karhut osasi tehdä temppuja ruokansa eteen.

Tap tap..

Tuli näistä leikeistä ihan Fero ja Ria mieleen.

Susia!

1 kommentti:

  1. Onpa kivoja kuvia !! (: Ihana tuo Meten taputus kuva, oppinut kerjäämään herkkuja (;
    Iso kiitos teille kun tulitte miu vapaapäivää viihdyttämään ! (: Onneks käytii se toinen kierroskin ni nähtii enempi eläimiä (:

    VastaaPoista