sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Lahden ryhmänäyttely


Tänään oli jännittävä päivä, olin ilmoittanut Rian koiranäyttelyyn :D Lahden käyttökoirien ryhmänäyttelyyn oli ilmoitettu kaikkiaan 27 saksanpaimenkoiraa Hans Lehtisen tuomaroitavaksi. Plus sitten pitkäkarvaiset.

Kaikki varmaan kuuli, että nyt Ria saapui näyttelypaikalle. Viuviu ja mörmör kuului vaan kun asteltiin kehän reunalle. Ei se onneksi niin rauhaton ollut kuin olisin kuvitellut. Malttoi istua ja maata rauhassa ja oli kuulolla :) Katsekontaktit toisten sakemannien kanssa oli pahasta, se aiheutti aina yleistä mölinää. Onneksi siellä oli pahempiakin ku Ria ;)
Treenattiin jonkin verran seisomista ja juoksemista kehän ulkopuolella, todella hyvin meni. Juokseminen oli selkeetä ja  mikä parasta, se oli RAVIA! :D Kehässä nuoria narttuja oli kaksi ja meidän harmiksi se toinen meni meidän edellä. Ravista ei ollut enää tietoakaan, ei edes silloin kun oltiin Rian kanssa kahdestaan kehässä. Jännitin ihan hirveästi koko tilannetta ja sekös vaikuttaa tuohon koiraan.. Kai sieltä muutama askel raviakin tuli, mutta aikamoista hyppimistä ja pomppimista se oli.

Ria sai H:n tämmöisellä arvostelulla:
"Hieman pitkärunkoinen narttu. Hyvä pään profiili ja kaula. Tasainen ylälinja. Kaunis säkä ja hyvä rinnansyvyys. Kokoon nähden luusto hieman hento. Hyvä takaosa. Karvapeite liian lyhyt, tekee liian sileän vaikutelman. Kapea edestä. Liikkeet pitäisi olla tehokkaammat, hyppii ja pomppii."

Tähän väliin hyvä kirjoittaa, että eilen rottanäyttelyssä Hilja sai agilitystä erikoispalkinnon "kyllä se kotona tekee". Siellä tuomarit saavat antaa palkintoja kelle lystäävät ja mistä syystä lystäävät. Keksivät sitten itse niille jotkut selitykset :) Olin sanonut juuri että Hilja-neiti menee kotona aina tukkaputkella, eikä pysy hetkeäkään paikallaan. Agilityradalla se ei ollut niin vauhdikas :D Oltais varmaan Rian kanssa saatu tuolta sama palkinto ;) Ollaan juoksemista siis treenattu ja kyllä se kotona hyvin menee :D :D
Rottanäyttelyistä kirjoittelen myöhemmin, nyt kuvia näyttelystä! Kiitos Moona kuvaamisesta :)

Treeniä ennen kehään menoa :)

Kapea edestä, leveä takaa.. Vai miten se meni :D

Kieli tippuu

On tää tylsää tää näyttelytouhu....

Hei mitä tuolla tapahtuu..

Näin sitä mennään!

Kääk!

Jihuu!

Näin sitä pönötettiin tuomarin silmien alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti