lauantai 8. syyskuuta 2012

Lohjan raunioradalla

Tänään oli jännä ja kiva päivä! Lähdettiin aamusta ajamaan kohti Lohjaa, Lohjan Palvelus- ja Pelastuskoirayhdistyksen (http://www.papeko.com/17)  kentälle. Alkuun mukana olleet harjoittelivat Turvallisuus ja puolustus messujen pelastuskoiranäytöstä varten ja Riakin pääsi kokeilemaan! Kentälle oli laitettu muutaman metrin välein pari pressua ja häkkihökötys, joka oli peitetty pressulla. Häkkihökötyksen sisälle meni  Rian huomaamatta maalimies. Ria oli hihnassa ja lähdettiin kulkemaan kentällä. Kierrettiin ensin pressujen luota, Ria hienosti haistoi ja tutki ne, vaikkei olla ikinä mitään pressuhommia tehty! Sitten oltiin muka menossa häkkihökötyksen ohi, kun Ria haistoi että siellähän on ihminen! Se haukkui ja yritti tunkeutua häkkiin sisälle. Loistolikka!! Sai palkaksi sitten patukan ja leikin maalimiehen kanssa :) Ria sai kovasti kehuja työskentelystä ja muut tuumailivat, että Rianhan voisi ottaa yhdeksi näytöskoiraksi messuille!! :D Jännää jos näin tapahtuu... :) Yleisölle siis kerrottaisiin, että harjoitus on vasta alussa ja näytettäisiin miten hommaa on lähdetty opettamaan. :)

Sitten siirryttiin raunioille. Käveltiin ensin alueella ilman koiria ja tutkittiin. Olipa mahtavat puitteet!! Laaja alue ja piiloja oli vaikka minkälaisia! :) Mietittiin, millaisia harjoituksia tehdään millekin koiralle. Ria sai olla ensimmäinen. Sovittiin, että maalimiehet menee piiloon yksi kerrallaan niin ettei koira huomaa, semmoisiin helppohin, että koiran on ne helppo haistaa. Sitten lähdettiin Rian kanssa muka vaan kävelemään alueelle, tai siihen lähistölle missä ukko oli. Ria laitettiin ensin liinaan kiinni, jottei se lähde viipottamaan minne sattuu. No, liina oli aivan turha kapistus ja vain tiellä ja sotkeuduin siihen itse koko ajan...... Hetki siinä pyörittiin ja Ria touhusi. Sitten se ykskaks haistoi ja tajusi, että lavojan välissä on ihminen!! Se alkoi haukkua ja yritti tunkea itseään pienestä välistä maalimiehen luo. Pää vain mahtui, mutta yritys oli kova! Ria jatkoi haukkua ja sitten raotettiin lavaa niin, että Ria pääsi kunnolla maalimiehen luo. Voi sitä riemua kun sieltä löytyi myös Rian oma patukka :D

Tutkailua

Lisää tutkailua

"Siellähän on joku tyyppi!!"

Seuraava maalimies meni samanlaiseen piiloon, mutta eri paikkaan. Tätäkään Ria ei nähnyt. Lähdettiin taas kävelemään, nyt niin että Ria oli irti. Ei mennyt kauaakaan kun Ria sai hajun ja löysi ukon! Taas haukkua ja pyrkimystä lavojen väliin! Hyvä Ria!! :)

"Minne sitten?!"

"Ai tänne, jihuu!!"

"Nastaa!!!"

Vauhti ei ainakaan Rialta lopu kesken :)

Viimeinen maalimies meni pystyssä olevan roskalaatikon sisään, taas niin, ettei Ria huomannut. Roskiksen ovi jätettiin vain pari senttiä avoimeksi. Taas käppäilemään alueelle. Hitsi, tää olis pitänyt saada videolle!! Ria sai taas ykskaks vainun ja viuhtoi nenä pystyssä pari metriä toiseen suuntaan ja pari toiseen.. Sitten se tajus mistä haju tulee, tunki nenää laatikon sisään, peruutti ja alkoi haukkua!!! Tällöin maalimies avasi ovea ja kehui Riaa ja rupesi leikkimään sen kanssa patukalla. Ria sai paljon kehuja ja kuulin vitsinkin, että Riahan on kohta valmis kokeisiin :D Heh.. Mutta oli kyllä kivaa ja innostus lajia kohtaan nousi taas kovasti!!! Ja koira tykkää :) Tomi oli mukana kameran kanssa, mutta ilma oli niin vaihteleva, niin kuvatkin on vähän surkeita. Alkoi sadella vettä meidän vuoron aikana, joten Tomi luikki kameroineen autoon.... Mutta tulipahan muutama kuva Rian menosta :)

Huomenna mennään hakuharkkoihin metsään ja iltapäivällä lähdetään Moonan mökille Hartolaan!! Siitä sitten juttua alkuviikosta :)


3 kommenttia:

  1. Voi että... kannatti lähteä meijän mukaan kattomaan maanantaina ja siitä se ajatus sitten lähti :) tahon kyl niin päästä kattoman teijän touhuiluita.

    VastaaPoista
  2. Vau, hieno Ria :] Kiinnostavalta kyllä kuulostaa touhu ;P

    VastaaPoista