maanantai 4. maaliskuuta 2013

Puuhastelua ja kuvia

Eilen päästiin Rian kanssa mukaan Eigen-kennelin miittiin Renkomäen hallille. Sisääntulo halliin oli ainakin näyttävä ja kuuluva, koska oven takana odotteleva koira aloitti kunnon rähinät ja siihenkös Ria lähti mukaan.. Hetken ihmettelyn jälkeen Ria kuitenkin asettui ja rauhoittui. Pari kertaa kokeili josko sais vähän rähjätä, mutta lopetti nopeasti. Lopulta Ria rauhoittui jopa makaamaan ja antoi toisten koirien mennä läheltä ohi mitään niille sanomatta. Vau! :D Olin ihan ihmeissäni, että miten se noin hyvin asettui..

Tottelevaisuus juttuja meidän päähän tuli takomaan Marko Vuorenmaa. Oltiin Rian kanssa ensimmäisenä vuorossa, koska mun piti ehtiä iltapäiväksi töihin. Ensin sain esittää toiveen treenattavasta asiasta. Halusin vinkkejä vinkumisen lopettamiseen. Tehtiin pätkä seuraamista, Ria vinkui vaan lähdössä. Aletaan harjoittelemaan nyt niin, että pyytelen sitä ihan vaan perusasentoon ja jos se tulee vinkuen, otetaan homma alusta. Samaa harjoitusta seuraamaan lähdössä. Riallakin toi vinkuminen on niin tuulesta kiinni, välillä se ei vingu yhtään ja välillä taas kiljuu!
Sitten oli vuorossa häiriötreeniä. Tavoitteena saada koira pitämään kontakti ohjaajaan tapahtui ympärillä mitä hyvänsä. Ensin koira perusasentoon. Marko alkoi heiluttemaan nakkia koiran edessä, yritti kutsua luo ja komentaa maahan. Pari kertaa Ria meni "väärästä" käskystä maahan, muttei karannut. Ei sillä kauaa mennyt hoksata että sen tulee katsoa vaan mua ;) Sama homma tehtiin vielä niin, että Ria makasi paikallaan. Tässä koira sai kyllä katsoa häirikköä, muttei saanut karata. Eikä se mihkään karannut. Sitten tuli kehiin pallo!! Perusasento säilyi, mutta kontakti oli vaan vilkuilua.. Tota täytyy treenata, ehkä ensin jollain tylsemmällä lelulla kuin pallo! :D

Ria odottaa, kun kuuntelen neuvoja ja ohjeita

Hauskaa :)

"Sivulle"

Ei kiinnostanut houkuttelut

Tänään treffattiin Heidin kanssa hallilla. Mulla oli mukana Ria ja Tomin veljen koira Leevi. Rian kanssa harjoiteltiin kontakteja ja kepeille menoa. Se meinasi koko ajan pujahtaa kepeille väärästä välistä. Muutama onnistunut suorituskin tuli :) Hallin ulkopuolella jatkettiin eilisiä häiriötreenejä.
Leevi pääsi myös hengailemaan halliin ja oli ihan intona kun Heidi sitä leikitti. Ei saatu poikaa menemään lyhyeen suoraan putkeen, oli aika jännä juttu ;) Oli Leevillä kyllä hurjan hauska päivä, kun sai uusia leikkikavereita.

Ria ja Leevi

Onpas siistiä!

Sirollakin oli kivaa Leevin kanssa

Särmällä meni kovaa, Leevi ei pysynyt perässä

Ilme kohdillaan

Kiva lelu! :)

Loppuun vielä video, jossa Ria suorittaa kepit :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti